.Απειλή για την Ελλάδα η διαφωνία ΔΝΤ-Κομισιόν για το χρέος


Οι διαφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη λύση του ελληνικού ζητήματος αποτελούν απειλή για την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, η χώρα κινδυνεύει να μην μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα που λήγει την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συζητήσεις εκτιμούν ότι θα χρειαστεί και νέος γύρος διαπραγματεύσεων μετά το Eurogroup της Δευτέρας, αφού υπάρχουν ακόμα σοβαρές διαφωνίες, και μπορεί κάποια μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων να δηλώνουν ότι οι διαφορές είναι όλο και λιγότερες, 

όμως ο χρόνος πιέζει, ενώ σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρνείται τη μετακύλιση της αποπληρωμής των 5 δισ. ευρώ και πιέζει για συμφωνία.

Η κύρια διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν είναι το μέγεθος και η εξέλιξη του ελληνικού χρέους στο μέλλον, καθώς το Ταμείο είναι πιο απαισιόδοξο για τις προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους με τις πολιτικές που ακολουθούνται, 

γι'αυτό και επιμένει στον στόχο για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020, ενώ η Κομισιόν προτείνει αναπροσαρμογή στο 125% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

Σύμφωνα με πηγή των Financial Times, είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που σταδιακά προσχωρεί στις απόψεις του ΔΝΤ, κάτι που συνεπάγεται και μεγαλύτερη ελάφρυνση για το ελληνικό χρέος από τον αρχικό σχεδιασμό. “Υπάρχει ανάγκη για μέτρα που μειώνουν σημαντικά το χρέος”, τονίζει η πηγή αυτή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.