.Δυσφορία Γιούνκερ για την καθυστέρηση της έκθεσης της τρόικας


Δυσφορία εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούκνκερ για το ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και υποσχέθηκε "ταχεία" δράση μόλις είναι διαθέσιμα όλα τα στοιχεία. Σε δηλώσεις στο Γερμανικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αναληφθεί δράση για την αποδέσμευση της δόσης.
Πάντως ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι το Eurogroup πιθανότατα δεν πρόκειται να λάβει απόφαση για την δόση των 31,5 δισ. ευρώ την Δευτέρα 

και έθεσε ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης την επίτευξη συναίνεσης σχετικά με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την μελλοντική χρηματοδότηση.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της τρόικας. 

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, δήλωσε αντίθετος σε μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, δηλώνοντας σε γερμανική εφημερίδα ότι "μία διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα".

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην εκπρόσωπος της Ινδίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Αρβίντ Βιρμάνι, επισήμανε ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια "μαζική" διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.