.Η ελπίδα για εκεχειρία δείχνει απατηλή στη Γάζα


Παλαιστίνιοι ένοπλοι επανέλαβαν σήμερα τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους και το Ισραήλ συνέχισε να πλήττει στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η ελπίδα για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δείχνει απατηλή, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε σχεδόν 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα, μεταξύ τους 50 υπόγειους εκτοξευτήρες πυραύλων.

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον αρκετών ισραηλινών πόλεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος" αναχαίτισε και κατέστρεψε τέσσερις από τις ρουκέτες αυτές.

Παρότι αξιωματούχοι της Χαμάς ανακοίνωσαν χθες πως είναι πιθανή μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, καμιά εκεχειρία δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν με σφοδρούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, τη ρίψη μια νέας ρουκέτας με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ και το θάνατο του πρώτου ισραηλινού στρατιώτη.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε αργά χθες στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ομόλογό της Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, πριν μεταβεί στη Ραμάλα για διαβουλεύσεις σήμερα το πρωί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επανέλαβε ότι "η δέσμευση των ΗΠΑ ως προς την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σταθερή και ισχυρή σαν βράχος. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια αποκλιμάκωση στη Γάζα", είπε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου.
Η Κλίντον θα ταξιδέψει αργότερα σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μεταξύ,  παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 140 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 950 στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με έναν φωτογράφο του Πρακτορείου. 

Ο φωτογράφος, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο, στον 4ο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο στεγάζει επίσης και ένα εμπορικό κέντρο στο ισόγειο, δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος εργαζόμενος του Γαλλικού Πρακτορείου δεν τραυματίστηκε, προσθέτοντας ότι τρεις ρουκέτες φαίνεται ότι έπληξαν τον έκτο όροφο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.