.Και οι «σωτήρες» του ευρώ έχασαν την αξιoπιστία τους


Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχασε την αξιοπιστία της, αλλά και οι «διασώστες του ευρώ», όπως η τρόικα που αντί για τεχνοκρατική έκθεση ετοιμάζει κείμενο που θα εξυπηρετεί την πολιτική επιλογή της ελληνικής παραμονής στην ευρωζώνη, υποστηρίζει η εφημερίδα
Από τις αναφορές του γερμανικού Τύπου στην Ελλάδα την Τρίτη, ξεχωρίζει άρθρο της εφημερίδας του Μονάχου με τίτλο: «Οι μισές αλήθειες του Σόιμπλε».
Σε αυτό αναφέρεται ότι «αυτό που κυρίως λείπει στην Ελλάδα είναι η αξιοπιστία, λέει ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η διάγνωσή του είναι ορθή, όσο και ελλιπής. 
Δεν είναι μόνο η χώρα αυτή που έχει απολέσει την εμπιστοσύνη πολιτών και επενδυτών. Και οι ίδιοι οι διασώστες του ευρώ έχουν παγιδευτεί σε έναν λαβύρινθο από μισές αλήθειες και τακτικούς ελιγμούς».
Η αρθρογράφος παραθέτει ως παράδειγμα την έκθεση της τρόικας: «Η αλήθεια είναι ότι η τρόικα δεν πρόκειται να παραδώσει έκθεση με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, αλλά μία έκθεση που θα εξυπηρετεί τον πολιτικό στόχο της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Γι αυτό και παίρνει τόσο πολύ χρόνο, με δεδομένη την οικονομική εξαθλίωση που επικρατεί», όπως εκτιμά.
Ενδιαφέρον και το σχόλιο της αυστριακής εφημερίδας Die Presse: «Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η Αθήνα θα χρειαστεί είτε περισσότερα χρήματα, είτε περισσότερο χρόνο, είτε ένα δεύτερο κούρεμα. 
Αρχίζουν να τρίζουν οι πυλώνες της λύσης που είχαν οικοδομήσει τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Ήταν λάθος τους να αποκρύπτουν τις πραγματικές διαστάσεις της κρίσης από φόβο για τις αντιδράσεις των αγορών αλλά και για το πολιτικό κόστος».
Άλλη οπτική γωνία από την Tageszeitung του Βερολίνου: «Τα σχέδια δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζουν μέχρι στιγμής η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ στερούνται κάθε λογικής. 
Η ελληνική οικονομία έχει διαλυθεί λόγω λιτότητας, οι πολίτες αγανακτούν και χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος. 
Εξτρεμιστικά κόμματα ενισχύονται και υπονομεύουν τη δημοκρατία, ενώ κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για ελληνικά λιμάνια ή αεροδρόμια, όταν δεν γνωρίζει εάν η χώρα θα ανήκει και του χρόνου στην ευρωζώνη»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.