.Ευ. Βενιζέλος: Ατυχής η ανακοίνωση


«Εσπευσμένη» και «ατυχή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και ότι «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει  ακολουθεί».

 Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζεται, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».

 «Όταν, άρα, ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την  ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης  για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος, εισηγήθηκε να υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το πακέτο μέτρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στο δίλημμα «μπροστά ή πίσω», «το πίσω είναι παιχνίδι με τη φωτιά», ενώ η προοπτική του κόμματος είναι μία: «Να ολοκληρωθεί η στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει και να αρχίσει να αποδίδει».

Όσον αφορά το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν εκφράσει αντιρρήσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να προβλεφθεί ειδική διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής, στην αρχή και το τέλος της διαδικασίας». 

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε κατά στελεχών τα οποία, όπως είπε, τίμησε το ΠΑΣΟΚ και σήμερα το απαξιώνουν, υπονομεύουν την προσπάθεια και «τώρα δηλώνουν ακαίρως- ευκαίρως ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και δεν μπορεί να προσφέρει». Η συγκεκριμένη αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου ερμηνεύτηκε ως αποδοκιμασία δημοσίων παρεμβάσεων επιφανών στελεχών, όπως των Ανδ. Λοβέρδου και Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

«Ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ», ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κινείται προς τη μη ψήφιση του πακέτου μέτρων, κάτιπου, επίσης, άφησε να εννοηθεί και ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι καθώς οι βουλευτές δεν γνωρίζουν ακόμα τα οριστικά μέτρα και ζήτησε να μην ψηφιστούν, εάν πρόκειται για τα μέτρα που ακούγονται. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.