.Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία


Με τη διαδικασία του επείγοντος και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου νομοθετημένου ποσοστού, που κατέχει το Δημόσιο σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και στους λιμένες της χώρας.

 Το σχετικό νομοσχέδιο στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζεται από την αντιπολίτευση, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία, σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ζητώντας τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων.

 Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η επίσπευση της νομοθετικής διαδικασίας κρίνεται αναγκαία, λόγω της αναμενόμενης προσφυγής της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης, οπότε «τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν πλέον και άλλοι. Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία».

Σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένει μια θετική παράγραφο στις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής, που να παροτρύνει το Eurogroup να καταβάλει τη δόση των 31,5 δισ. στις αρχές Νοεμβρίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.