.Δεκάδες προσαγωγές μεταναστών στην Πάτρα


Συνεχίζεται στην Πάτρα η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» της Αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 200 μετανάστες, ενώ οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 100. Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν τους μετανάστες στο κτίριο του πρώην εργοστασίου της «Πειραϊκής - Πατραϊκής» και εκεί γίνεται η πρώτη καταγραφή. Όσοι από τους μετανάστες δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα ή δεν έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου συλλαμβάνονται, και αναμένεται να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την περιοχή του νέου λιμανιού της Πάτρας, όπου ελέγχθηκαν παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα σπίτια. 

Στην συνέχεια επεκτάθηκε στο κέντρο και σε συνοικίες της Πάτρας, όπου μετανάστες βρίσκουν προσωρινή στέγη σε ακατοίκητα σπίτια. Ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες τηλεφωνούν στην αστυνομία και υποδεικνύουν χώρους όπου μένουν μετανάστες, προκειμένου να γίνει έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, έχουν μεταφερθεί στην Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις από γειτονικές αστυνομικές διευθύνσεις, αλλά και από την Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στους εκτεταμένους ελέγχους, ενώ έξω από το κτίριο της Αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων από ομάδες που αντιδρούν στην επιχείρηση της Αστυνομίας.

Μάλιστα, όσον αφορά τις αντιδράσεις, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν συγκεντρωθεί στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας και τελεί υπό κατάληψη, εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την επιχείρηση «Ξένιος Δίας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.