.Μετά τις 18 Οκτωβρίου η συμφωνία με την τρόικα


Θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα αναμένεται να κριθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

Εξάλλου, συνάντηση με την τρόικα έχει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

«Μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup», στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, με βάση την έκθεση της τρόικας, για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «δύσκολα θα κλείσουμε το σύνολο του πακέτου έως τη Σύνοδο Κορυφής» στις 18 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πάνε έως τώρα άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά, παραμένουν, όμως παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

Εξάλλου, στην υιοθέτηση θετικής δήλωσης για την Ελλάδα προτίθενται να προχωρήσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.