.Στο παρά πέντε της βοήθειας η Ισπανία, που ανακοινώνει μεταρρυθμίσεις


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχθηκε σήμερα ότι συνεργάζεται με τις ισπανικές αρχές για μια νέα σειρά μεταρρυθμίσεων, η οποία θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, όμως διέψευσε ότι γίνονται προετοιμασίες ενόψει ενός αιτήματος συνολικής βοήθειας από τη Μαδρίτη.

«Η Επιτροπή είναι σε στενή επικοινωνία με τις ισπανικές αρχές και συνεργάζεται μαζί τους για να καταρτίσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε σήμερα ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν. 

Στόχος είναι «να βοηθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την Ισπανία με αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε. 

Οι μεταρρυθμίσεις θα παρουσιαστούν στις 27 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. 

«Είναι (ένα πρόγραμμα) για την ισπανική κυβέρνηση, όχι για την Επιτροπή», πρόσθεσε ο Ο' Κόνορ, όταν ρωτήθηκε αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές προετοιμάζουν το έδαφος για ένα αίτημα συνολικής βοήθειας από τη Μαδρίτη.

Στο μεταξύ σήμερα στην Ισπανία πραγματοποιήθηκαν νέες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας, με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, τους φοιτητές και τα εργατικά συνδικάτα να παίρνουν μέρος σε στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις. 

Οι στάσεις εργασίας, που γίνονταν για να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι για τις μειώσεις μισθών και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία του μετρό και την κυκλοφορία των λεωφορείων στη Μαδρίτη. 

Μια σειρά διαδηλώσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στην ισπανική πρωτεύουσα, έπειτα από έκκληση των εργατικών συνδικάτων. 

Στο μεταξύ, στην Καταλονία η απεργία των εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο προκάλεσε καθυστερήσεις στα τοπικά δρομολόγια των τραίνων. 
Εξάλλου, δεκάδες φοιτητές και καθηγητές διέκοψαν την τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στο πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.