.Την επόμενη εβδομάδα «κλειδώνει» το πακέτο


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου και της τρόικας, χωρίς να κλείσει το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ αλλά και των φορολογικών εσόδων των 2 δισ. ευρώ. Οι επικεφαλής θα αποχωρήσουν από την Αθήνα αύριο Σάββατο και θα επιστρέψουν σε περίπου μία εβδομάδα με στόχο να κλείσει το πακέτο της συμφωνίας. 

Yψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε πως στόχοι της Ελλάδας είναι να γίνουν δεκτές όσο γίνεται περισσότερες από τις διαρθρωτικές περικοπές του προγράμματος και η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας να είναι έτοιμη πριν το Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.
Στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με στόχο να προσδιοριστεί επακριβώς η αποδοτικότητα κάποιων μέτρων.
Ανακοίνωση ΔΝΤ για τις συζητήσεις
Η αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα, θα κάνει μια "σύντομη διακοπή" από τις συζητήσεις της με τις αρχές σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος, τονίζεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όπως επισημαίνεται, η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από μια περίπου εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μερικοί εμπειρογνώμονες της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα για να βοηθήσουν τις αρχές με περαιτέρω τεχνικές εργασίες, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες.
Η αποστολή είχε "παραγωγικές συζητήσεις" με τις αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειωθεί "ικανοποιητική πρόοδος" κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ένα σύνολο οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.