.Αντιπαράθεση με φόντο την Υγεία στη Βουλή


«Αυτοσυγκράτηση», συνέστησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος προς την πλευρά του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση επερώτησής του για τον χώρο της Υγείας, καλώντας «να μην ενθαρρύνονται ακραίες εκδηλώσεις, όπως οι καταλήψεις γραφείων». 

Αφορμή για το σχόλιο του υπουργού, έδωσαν οι καταλήψεις στις οποίες προέβησαν γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στις καταβολές δεδουλευμένων. 

«Τι εξυπηρετούν οι καταλήψεις; Δεν πρόκειται να γεννηθεί η επανάσταση που περιγράφετε με τέτοιες πρακτικές. Επανάσταση γίνεται όταν υπάρχει ανάγκη- και τέτοια ανάγκη δεν υπάρχει», παρατήρησε ο κ. Λυκουρέντζος. 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στις αρχές Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου, για την προμήθεια 170 νοσοκομειακών οχημάτων, καθώς και 25 οχημάτων για μεταφερόμενες μονάδες εξετάσεων στην Περιφέρεια. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων, ο υπουργός δεσμεύθηκε για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, 
εστίασε στην προσπάθεια να καταλάβει η κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων ποσοστό μεγαλύτερο του 40% της συνολικής, όπως επίσης και έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.