,Κομισιόν: Σε μία εβδομάδα επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα


Την αποχώρηση των αξιωματούχων της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ ανέφερε ότι στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας, προσθέτοντας ότι η "φυσική παρουσία" των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, παρέπεμψε ωστόσο στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο. 

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε "παντελώς ανυπόστατο" τηλεγράφημα του Reuters, που ανέφερε ότι η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές, στις 6 Νοεμβρίου.
Από την πλευρά της, η τρόικα τόνιε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπροσωπεία της είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και σημειώθηκε ικανοποιητική πρόοδος. Η αντιπροσωπεία προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί μιας δέσμης οικονομικών πολιτικών, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.