.Περιμένουν το «ΟΚ» των ελεγκτών


Το «καλώς έχει» των ελεγκτών που θα ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ πρέπει να εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του τη Δευτέρα με την τρόικα. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται εξάλλου και η συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την Τρίτη, στην Φρανκούρτη. Στις 14 Σεπτεμβρίου, το νέο πακέτο μέτρων θα τεθεί στην κρίση των Ευρωπαίων εταίρων, στο άτυπο Γιούρογκρουπ στην Λευκωσία. 

Την ίδια ώρα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τις σιβυλλικές δηλώσεις τους για την Ελλάδα.

«Χρειάζεται επιτάχυνση των προσπαθειών και γρήγορα αποτελέσματα, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ», δήλωνει ο Χορστ Ράιχενμπαχ, μέλος της «Τασκ Φορς» για την Ελλάδα στην γερμανική Ράινισε Ποστ. 

Στην ίδια εφημερίδα  ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προβλέπει θετική αλλά όχι ευφορική αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, 

ενώ Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Μπιλντ προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν χαλάρωση των μέτρων λιτότητας και την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.