.Συνάντηση Λαγκάρντ - Μέρκελ


Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης, την Τετάρτη, της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, για το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Μιλώντας, την Τρίτη, στο Ρόιτερς, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα λάβει τη διετή επιμήκυνση οι επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες θα διαμορφωθούν στα 13 έως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω του μέλους της Γέρκ Άσμουσεν, υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται προς συζήτηση πιθανή συμμετοχή της ευρωτράπεζας σε πιθανή επαναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και πως απορρίπτει το ενδεχόμενο να διαγράψει ελληνικό χρέος. 

Να επιδειχθεί υπομονή αντί να γίνονται «υποθέσεις» για την έκθεση για το ελληνικό χρέος, πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης της τρόικας. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.