.Μέρκελ: Οι αγορές ανησυχούν για την αποπληρωμή των χρεών


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι χρηματαγορές ανησυχούν για την ικανότητα μερικών χωρών της ευρωζώνης να αποπληρώσουν το χρέος τους.
"Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις χρηματαγορές ότι μερικά κράτη της ευρωζώνης μπορούν να αποπληρώσουν μακροπρόθεσμα τα χρέη τους. 

Ο κόσμος αναρωτιέται πόσο ανταγωνιστικές είναι οι χώρες της ευρωζώνης", δήλωσε σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Γερμανίας.

Η Μέρκελ δήλωσε πως χρειάζεται αντοχή για να λυθεί η κρίση, αλλά το σύμφωνο για τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μια ένδειξη προόδου, όπως και η πρόοδος στην επίβλεψη των τραπεζών σ' όλη την ευρωζώνη.

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στην ευρωζώνη μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών πριν εγκαθιδρυθεί ένα σώμα που να επιβλέπει και να έχει ισχυρά δικαιώματα παρέμβασης.
Η ίδια πρόσθεσε πως το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γερμανίας είναι πιθανό να φτάσει το 0,9% του ΑΕΠ φέτος και πως η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει να ενισχύει την εσωτερική ζήτηση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.