.Ντόμινο βίαιων διαδηλώσεων στον μουσουλμανικό κόσμο


Δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Χαρτούμ, πρωτεύουσα του Σουδάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών που διαμαρτύρονταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την ταινία που έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Νωρίτερα, χιλιάδες ισλαμιστές διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία της Γερμανίας, αφού προηγουμένως είχαν κατεβάσει τη γερμανική σημαία και είχαν υψώσει στη θέση της ένα ισλαμικό λάβαρο.

Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν και στην πρεσβεία της Βρετανίας. 

Εξάλλου, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν το απόγευμα στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα,  αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP. Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση..

Διαδηλωτές πυρπόλησαν το Αμερικανικό Σχολείο στην τυνησιακή πρωτεύουσα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όπως "Ομπάμα, είμαστε όλοι μας Οσάμα", παραπέμποντας στον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν. 

Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σήμερα και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στον βόρειο Λίβανο μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει ένα φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken στην Τρίπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό προξενείο της πόλης Τσενάι (πρώην Μαντράς) στη νοτιοανατολική Ινδία, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν ειρηνικά στο Μαρόκο, την Κένυα και σε πολλές ιρακινές πόλεις κατά της αντιισλαμικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων"

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.