.Γιούνκερ: Μετά το β' δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα


Το Eurogroup που συνήλθε σήμερα στη Λευκωσία, καθώς και το ΔΝΤ, χαιρέτισαν την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την κάλεσαν να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα πρόγραμμα σταθερότητας, που θα πρέπει να εφαρμοσθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα.
«Χρειάζεται σταθεροποίηση του δημοσιονομικού τομέα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να επιτύχουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετά το πέρας της άτυπης συνόδου, στη Λευκωσία.

«Μας ενθάρρυνε η πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελληνική Κυβέρνηση και έχουμε κάθε ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί», ανέφερε ο κ. Γιούνγκερ, αλλά πρόσθεσε πως δεν αναμένει αποφάσεις του Eurogroup πριν από το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, χαρακτήρισε «θετικό» το πνεύμα της συζήτησης για την ελληνική οικονομία στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup.
«Υπάρχει σημαντική αποδοχή ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος. Υπήρξε συμφωνία ότι συγκλίνουμε με την τρόικα, βέβαια δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμη σε όλα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Θα προσπαθήσουμε, ώστε όλα να τελειώσουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου», τόνισε.

Για να τελειώσουμε προς το τέλος Οκτωβρίου, πρέπει το πόρισμα να έχει κατατεθεί πριν, διευκρίνισε. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.