.Μάχη με τις φλόγες στο Άγιον Όρος


Τη συνδρομή και άλλων χωρών στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει πευκοδάσος στο Άγιον Όρος ζήτησε η Γενική Γραμματεία  Πολίτικης Προστασίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Τσόγκα, μιλώντας στον Α984 (audio), το πύρινο μέτωπο εντοπίζεται μεταξύ της ευρύτερης περιοχής της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και της περιοχής Μονοξυλίτες, χωρίς να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή.Τουλάχιστον 700 άτομα μετέχουν στις ενέργειες κατάσβεσης από εδάφους με τη συμμετοχή του στρατού, εθελοντών και Σέρβων. Στην περιοχή δεν φυσά δυνατός αέρας όμως την κατάσβεση δυσχεραίνει η φόρα του άνεμου που αλλάζει διαρκώς κατεύθυνση.
Για την κατάσταση ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Μάξιμος ο Ιβηρίτης.

Σε ύφεση οι  πυρκαγιές στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και στο Σολωμό Κορινθίας, υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου. 

Στην Αθωνική Πολιτεία βρίσκεται από χθες ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρήψεις 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ. Από ξηράς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, και δυνάμεις του Στρατού συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. 
Στο πλευρό των ελλήνων πυροσβεστών βρίσκονται από χθες, συνάδελφοί τους από τη Σερβία, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.
Η πύρινη λαίλαπα εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων «Γιοβάνιτσα» και «Πρώτο Νερό» και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής η Μονή.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, η ένταση των οποίων, πάντως, έχει κοπάσει τις τελευταίες ώρες.

Στο μεταξύ, οι πύρινες εστίες που εντοπίζονταν μέχρι χθες κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.