.«Η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή της τρόικας»


Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει η ισχυρότερη υπόθεση του ομίλου Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML). Σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού ιδρύματος, ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει «μια κι έξω» αλλά είναι ένα σενάριο για το οποίο πρέπει να προετοιμαστεί η Ευρωζώνη με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Οι αναλυτές της BofA-ML υποστηρίζουν πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν θα αλλάξει σημαντικά, «δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας».

Τονίζουν, επίσης ότι οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης χρέους, δεν θα είναι αρκετές ενώ προβλέπεται και νέα μείωση του επιτοκίου αναχρηματοδότησης, και αναθεωρείται καθοδικά τις προβλέψεις για την ανάπτυξη σε όλες της χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Η BofA-ML εκτιμά ότι Ισπανία και Ιταλία θα υποχρεωθούν τελικά να ζητήσουν επισήμως βοήθεια από το EFSF και την ΕΚΤ, πιθανότατα προς τα τέλη του χρόνου. Αναμένουν δε ότι η Ισπανία θα δεσμευτεί με ένα πιο «σφιχτό» από πλευράς όρων και προϋποθέσεων Μνημόνιο, σε σχέση με την Ιταλία, λόγω των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.  

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.