.«Τέλος» τα φάρμακα με πίστωση από τα φαρμακεία της Αθήνας


Στο χορό των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών μπαίνουν και οι φαρμακοποιοί  της Αθήνας, καθώς δηλώνουν σύμφωνοι με την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ΠΦΣ, για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούν την άμεση αποπληρωμή όλων των τρεχουσών οφειλών, ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος των πληρωμών μέχρι το τέλος του έτους, 
τακτοποίηση των οφειλών όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, και οι οποίες ανέρχονται σε ποσό άνω των 300 εκ. ευρώ, άμεση νομοθετική προώθηση του συμψηφισμού των υφισταμένων χρεών, 

καθώς και των όρων που αφορούν στην υπαγωγή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,7% του ΑΕΠ και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, 
καθώς και είσπραξη από τους λοιπούς παρόχους υγείας των νομοθετημένων επιστροφών προς το ασφαλιστικό σύστημα (clawback) και εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό προς τους φαρμακοποιούς για βελτίωση της ρευστότητας.

Με τη σειρά του, ο ΕΟΠΥΥ σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους φαρμακοποιούς, καθώς το ΔΣ του αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο, Γεράσιμο Βουδούρη, να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) 

που αφορά στη λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή, δίνοντας τη δυνατότητα για ατομική υποβολή των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

Και τα προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν έχουν τέλος. Με ανακοίνωσή της η φαρμακευτική εταιρεία « Novartis Hellas» γνωστοποιεί, ότι αναστέλλει την πίστωση για έξι φαρμακευτικά σκευάσματα (Myfortic, Certican, Sebivo, Tasigna, Glivec και Afinitor), προς τον ΕΟΠΥΥ, λόγω υπέρογκου χρέους. 

Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να τα προμηθεύονται από νοσοκομεία και ιδιωτικά φαρμακεία, όχι όμως και από τα  φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.