.«Πράσινος δακτύλιος» στην Αθήνα από 3 Σεπτεμβρίου


Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, o «πράσινος δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του ΠΕΚΑ με τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
 
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, στον «πράσινο δακτύλιο» ισχύει κανονικά, χωρίς καμία αλλαγή, η εκ περιτροπής είσοδος των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων στον μικρό δακτύλιο, με το «παλιό» σύστημα «μονών - ζυγών».
 
Επιπλέον, με το νέο μέτρο επιτρέπεται η κυκλοφορία στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμό των ΙΧ αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφ' όσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης -είτε είναι απλά είτε υβριδικά- και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, τα οχήματα θα ελέγχονται από τα όργανα της τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων, ενώ οι κυρώσεις για την παραβίασή του θα είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου δακτυλίου.

Τέλος, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ βρίσκονται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς οικονομική επιβάρυνση η έκδοση του «πράσινου σήματος» το οποίο θα φέρουν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.