.O πόλεμος των… Ρόουζ στον ΣΥΡΙΖΑ

H σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Σπίρτζη και στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Πιτσιόρλα δεν είναι κάτι που πρέπει να μείνει ασχολίαστο. Είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό και αποδεικνύει το χάος που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων η οποία κάποια στιγμή πρέπει να βγει στο φως. Το να λέει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν έχει τον ίδιο αξιακό κώδικα με τον Σπίρτζη είναι φανερό ότι αφήνει πολύ σοβαρές αιχμές για τα όσα συμβαίνουν. 
Δεν είναι απλά μια διένεξη για το αν πρέπει να γίνει το Ελληνικό ή να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε πραγματικές «συμμορίες» που θέλουν να ελέγξουν ποιος θα φάει από την τεράστια πίτα που απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Το Ελληνικό είναι η μεγαλύτερη επένδυση, ακολουθούν κι άλλες σημαντικές. Τα λεφτά είναι πολλά και κάποιος πρέπει να τα μοιράσει. Όταν μια ομάδα υποστηρίζει σθεναρά κάποια projects δεν το κάνει για… τη ψυχή της μάνας της, ούτε γιατί περιμένει… ανάπτυξη.
Ομοίως, όταν μια ομάδα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων αντιδρούν π.χ. στην επένδυση του ομίλου Λάτση στο πρώην αεροδρόμιο δεν το κάνουν γιατί αγάπησαν ξαφνικά τους… κορμοράνους, τους λαχανόκηπους και τα πάρκα. 
Κάθε ένα από αυτούς έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Άλλος υπηρετεί ένα αφεντικό, άλλο έναν δεύτερο και η κυβέρνηση είναι στη μέση. Όσοι αποφασίσουν το στρατόπεδο νωρίς θα έχουν και τις ανάλογες απολαβές για να κάνουν αυτό που θέλει το αφεντικό. 
Η ουσία είναι ότι αυτή την περίοδο παίζονται πολύ ύπουλα, βρόμικα κι εντελώς εκτός νόμου παιχνίδια. Μαζεύεται το… μπαγιόκο σιγά – σιγά, έρχονται ιδιωτικοποιήσεις και λοιπές επενδύσεις (κάποιοι συνεχίζουν να το λένε ξεπούλημα). Ε, λοιπόν η… ανηθικότητα της Αριστεράς είναι μεγαλύτερη από την ηθική.
 Κάποιος πρέπει να μοιράσει τα φράγκα. Γι’ αυτό και οι συγκρούσεις, γι’ αυτό και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών. Ο καθένας εξυπηρετεί το αφεντικό που νομίζει ότι είναι ισχυρός.

Θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα. Θα μαχαιρωθούν παλιά στελέχη, θα εξαφανιστούν άλλα, όμως, το μπαγιόκο πρέπει να μοιραστεί. Και είτε κάποιοι τα έχουν χαλάσει στη μοιρασιά είτε τα αφεντικά τους βάζουν να κάνουν «ταμείο». Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο πόλεμος των… Ρόουζ στον ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.