.Ανίκανοι φεύγουν και ανίκανοι έρχονται


Ο θίασος με τη μορφή καραβανιού προχωρά, κατά τον μέγιστο στοχαστή Πολάκη. Σήμερα έκανε μια στάση στα υπουργεία για να αλλάξουν οι... καμηλιέρηδες, όμως, η πορεία είναι ίδια. Κι ας αλυχτάνε τα σκυλιά, όχι της αντιπολίτευσης αλλά της ίδια της κυβέρνησης.
Οι τελετές παραλαβής – παράδοσης απλά ήρθαν να δείξουν στον ελληνικό λαό ότι ο Μανολιός και ρούχα να αλλάξει πάλι ο ίδιος θα είναι. Καλύτερα να μη γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος ότι ανίκανοι φεύγουν και ανίκανοι έρχονται.
Πάρτε για παράδειγμα τον Παπαδημητρίου. Με τα περίεργα ελληνικά του με αμερικανική προφορά (σίγουρα καλύτερα από του Τσακαλώτου) μας ενημέρωσε ότι τα περί «παράλληλου νομίσματος» που είχε υποστηρίξει πριν ελάχιστα χρόνια ήταν μια ανοησία για να περνά η ώρα. «Ήμουν ακαδημαϊκός τότε έλεγα και καμιά... μπιπ να περνά η ώρα». Αυτή ήταν η απάντηση του νέου υπουργού που υποσχέθηκε επενδύσεις εντός του ευρώ κι όχι εντός του... Geuro. Ήμαρτον Παναγία μου να λες για τον σύζυγο της άλλης υπουργού κ. Αντωνοπούλου. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας έχει τέτοια «κολλήματα». Από το ζεύγος Δρίτσα – κυρά Τασίας, στο ζεύγος «mister Geuro» με Αντωνοπούλου.
Αλλά τι να πει για τον Σκουρλέτη. Ο άνθρωπος είναι απίστευτος. Αποφάσισε ότι θα συνεχίσει να κάνει αντάρτικο στις ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως της ΔΕΗ που έχει εμμονή. Βέβαια τζάμπα μάγκας αφού άμα θες να κάνεις τον επαναστάτη κυρ Πάνο πας σπίτι σου, δεν διαπραγματεύεσαι υπουργική καρέκλα με τον πρωθυπουργό.
Αμ ο Φίλης; Πόσο συγκινηθήκαμε με όσα είπε. Ξεκίνησε με τους Λαμπράκηδες, τους αγώνες της νεολαίας, το Πολυτεχνείο και άλλα τέτοια επαναστατικά για να πει ότι αυτά είναι τα... πτυχία της Αριστεράς. Έτσι είναι για έναν άνθρωπο που το σύνθημα «πρώτοι στα μαθήματα και πρώτοι στον αγώνα» δεν του λέει τίποτε. Άφησε αιχμές για όλους. Τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Ιερώνυμο, τον Σκάι, τον Παπαχελά που πήρε τη συνέντευξη, τα μέσα ενημέρωσης που εκτέλεσαν ένα πληρωμένο συμβόλαιο. 
Αμ δεν ήξερε τον πρωθυπουργό του; Και τον Βαρουφάκη asset τον είχε πει και μετά τον έδιωξε. Έτσι και τον Φίλη. Βαθμό 20 του έβαλε και μετά τον έστειλε άκλαυτο. Ας πρόσεχε ο Φίλης. Όταν τον χρησιμοποίησε η παρέα του Μαξίμου ως «αριστερό άλλοθι» για να υπογράφει μέχρι και τους λογαριασμούς των κοινοχρήστων τι περίμενε; Ότι θα του στήσουν και άγαλμα έξω από το Μαξίμου;
Ο Θ. Δρίτσας, ηγετική μορφή της παλαιοκομμουνιστικής αριστεράς θυμήθηκε ότι η αποχώρησή του δεν ήταν εθελούσια. Μα και που είναι κύριε Δρίτσα; Ο Τσίπρας σας χρησιμοποίησε και τώρα σας πετά σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι. Γιατί κλαίγεστε δηλαδή;
Μας ενέσκηψε και νέο φρούτο, η Αχτσιόγλου, η οποία επιτέθηκε στην μαύρη εργασία, στην αδήλωτη εργασία, στην απλήρωτη ή την κακοπληρωμένη και υποσχέθηκε ότι δεν θα ανοίξει το ασφαλιστικό. «Άσε μας κουκλίτσα μου». Τόσο καιρό διευθύντρια του Κατρούγκαλου δεν ήσουν; Δεν έπαιρνες μέρος στις διαπραγματεύσεις; Δεν γνώριζες τι γίνεται; Και τι έκανες δηλαδή για να σταματήσεις τον εργασιακό μεσαίωνα για τον οποίο εν πολλοίς φταίει αυτή η κυβέρνηση.
Ο δε Τρύφων Αλεξιάδης έκατσε κι έφτιαξε μέχρι και... manual 120 σελίδων και το παρέδωσε στη διάδοχό του, λέγοντάς της βεβαίως τη θα κάνει. Ενώ για τον εαυτό του είπε ότι θα γυρίσει ως υπάλληλος εφοριακός και ο Πιτσιλής να δείξει επιείκεια. Είναι γνωστός ο «πόλεμος» που υπήρχε μεταξύ των δύο, ούτε καλημέρα δεν έλεγαν.
Τέλος ο Παππάς ήταν πολύ χαρούμενος λένε όσοι πήγαν στο υπουργείο. Είναι γνωστό ότι η δυσαρέσκεια του εκάστοτε πρωθυπουργού για τον στενό του συνεργάτη εκφράζεται δια της αναβαθμίσεώς του. Επομένως γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει Νικόλα; Θέμα χρόνου είναι να σε «φάει» κι εσένα.

Γενικώς από τις τελετές παραλαβής παράδοσης δε γίναμε πιο σοφοί. Μια κυβέρνηση με νέα πρόσωπα και παλιά, σκουριασμένα και άχρηστα μυαλά, πόσο μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.