.Γαντζωμένοι στην εξουσία προσπαθούν να επιβιώσουν

Εικόνα σήψης και παρακμής, παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση και δυστυχώς και η χώρα. Όποιον πολίτη κι αν ρωτήσεις θα σου πει ότι η Ελλάδα βαδίζει σε λάθος δρόμο και το καραβάνι της αριστεράς δεν πάει μπροστά, απλά κυνηγάει συνεχώς την ουρά του.
Το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χαθεί κι αυτό είναι μάλλον καλό για τη χώρα, όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και να προσπαθεί να διασώσει ό,τι καλό της έχει απομείνει.
Το εντυπωσιακό είναι ότι μια λαοπρόβλητη κυβέρνηση, με μεγάλα περιθώρια ανοχής από τους πολίτες, δείχνει να τα έχει παντελώς χαμένα. Κάνει συνεχώς λάθη, ουσιαστικά και επικοινωνιακά, προκαλεί με μια συμπεριφορά που δεν δείχνει άνεση αλλά προσπάθεια να κρατηθούν στην εξουσία που έχει και ασπίδα προστασίας για τους βουλευτές.
 Πάρτε για παράδειγμα τον Παππά που μίλησε χθες στη Βουλή. Πέραν των ερωτήσεων που έσταζαν… σάλια από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην κρατικοδίαιτη δημοσιογράφο Καββαδία, ο τρόπος που αντιμετώπισε τους πολιτικούς του αντιπάλους ο υπουργός έδειχνε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε κακή ψυχολογία και προσπαθεί δια… της ανέσεως να παρουσιαστεί ένας δυναμικός και ακομπλεξάριστος μεγαλόσχημος που ξέρει αλλά δεν μιλάει και που είναι έντιμος μέχρι το μεδούλι ενώ οι άλλοι είναι «εχθροί» του.
Η κυβέρνηση αρχίζει να πληρώνεται με το ίδιο «τέχνασμα». Όταν πριν από χρόνια πάλευαν οι Συριζαίοι να οδηγήσουν τον κόσμο στους δρόμους, να μπαχαλοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου, να κινητοποιήσουν ένα ολόκληρο σύστημα, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα ερχόταν η ώρα που θα πληρώνονταν με το ίδιο νόμισμα.
 Με κακοπληρωτές σε όλα τα επίπεδα, με μπαταχτσήδες κατ’ επάγγελμα, με αλληλέγγυους που μπλοκάρουν πλειστηριασμούς , με συνταξιούχους που είναι έξω από τα ρούχα τους. Και με πολίτες που πριν από δύο χρόνια μόνο ήταν οι ίδιοι στους δρόμους, συμπαθείς λόγω και του υπέρμετρου λαϊκισμού τους. Αν πέφτουν είναι γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύεται ούτε την κυβέρνηση ούτε τον ίδιο τον Τσίπρα!
Πόσο πόνο να αντέξει όταν το καραβάνι έχει πέσει στον παγόβουνο;
Είναι γεγονός ότι αν γίνουν εκλογές θα της κερδίσει η ΝΔ αλλά ενδεχομένως να υπάρχει κι ένα πολυδιασπασμένο εκλογικό σώμα που όχι μόνο δεν γελά με τις «επαφές μέσω υπολογιστή» αλλά και που θα έχει καθαρίσει αν δούμε ποιος ανήκει σε ποιόν και τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Το καραβάνι κυκλοφορεί σε πολλές εκδοχές και το ευτύχημα είναι ότι καλύπτει τις ανάγκες που δημιούργησε. Τα σκυλιά με το ζόρι γαβγίζουν και το πεδίο είναι ελεύθερο. Όμως, η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο αβεβαιότητας και των απανωτών λαθών. Όπως φαίνεται, θα δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να πάει ομαλά μέχρι τον Δεκέμβριο ελπίζοντας στο μεγάλο θαύμα. Μια διευθέτηση χρέους με βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Ελπίζει έτσι το Μαξίμου ότι θα πείσει τους πολίτες ότι όλα βαίνουν καλώς. Κάνουν λάθος, δεν είναι μόνο η οικονομία ηλίθιοι...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.