.Για παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Άγκυρα

Η τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε παγκόσμιο πόλεμο, αν οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ επιδεινωθούν. "Αν αυτός ο πόλεμος διά αντιπροσώπων συνεχιστεί, ας είμαι ξεκάθαρος, μετά από αυτό οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα φτάσουν στο σημείο του πολέμου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, σε συνέντευξη στο Anadolu. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει φέρει τον κόσμο "στο χείλος της έναρξης ενός μεγάλου τοπικού ή παγκοσμίου πολέμου".
Η Άγκυρα είναι μέλος της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, που κάνει επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτος με αεροπορικές επιδρομές, αλλά επίσης υποστηρίζει τους μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης, προκειμένου να ανακαταλάβουν εδάφη των τζιχαντιστών. Την τελευταία εβδομάδα οι σχέσεις Μόσχας-Ουάσιγκτον επιδεινώθηκαν, με τις ΗΠΑ να αναστέλλουν τις συζητήσεις για τη Συρία, κατηγορώντας τη Ρωσία για επιθέσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ζήτησε να γίνει έρευνα για εγκλήματα πολέμου, κατηγορώντας τη Μόσχα και το καθεστώς Ασαντ ότι εσκεμμένα βομβάρδισαν νοσοκομεία.

Όσον αφορά την επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με τη Ρωσία, μια κίνηση που κατά πολλούς θα επιδεινώσει τις σχέσεις της με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, ο Κουρτουλμούς σημείωσε πως η Τουρκία είναι μέλος σε πάνω από 10 διεθνείς συμμαχίες, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ, αλλά και να είναι μέλος των Βαλκανίων και του Καυκάσου. Επισήμανε επίσης ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο στρατόπεδο Μπασίκα στο βόρειο Ιράκ, μέχρι το ISIS να εκδιωχθεί από την κοντινή Μοσούλη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.