.Μπήκε ο Μάιος και… καήκαμε

Μπήκε ήδη ο Μάιος και σύμφωνα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο, δηλαδή τον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο, τότε ως χώρα και ως οικονομία «ζήτω που καήκαμε».
Σήμερα 3 Μαΐου θυμόμαστε πριν από περίπου τρεις μήνες, στις αρχές του Φεβρουαρίου τον Τσάρο της οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο να λέει στη βουλή πως «αν η αξιολόγηση πάει για τον Μάιο ή τον Ιούνιο καήκαμε».
Σήμερα 3 Μαΐου, το Πάσχα πέρασε, η ανάσταση (ή και η απογείωση) της οικονομίας δεν ήρθε και μάλιστα έχει ήδη φύγει η πρώτη ημερομηνία σταθμός που έθετε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης που ήταν το Eurogroup στα τέλη Απριλίου.
Σήμερα 3 Μαΐου σχεδόν τρεις μήνες μετά από την ατάκα του Τσακαλώτου δεν διαφαίνεται συμφωνία για το επόμενο έκτακτο Eurogroup στις 9 Μαΐου και όλα μετατίθενται για το επόμενη τακτική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Μαΐου. Δηλαδή στο μεταίχμιο στο οποίο περιγράφει και ο Τσακαλώτος για το «καήκαμε» της ελληνικής οικονομίας.
Σήμερα 3 Μαΐου αντί στην κυβέρνηση να ετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της «απογείωσης» της Ελληνικής οικονομίας συσκέπτονται και ξανασυσκέπτονται στο Μαξίμου για το πώς και το αν θα κλείσει η αξιολόγηση, για το αν θα πάνε σε εκλογές, ή σε δημοψήφισμα, για το αν θα κάνουν «ηρωική έξοδο» ή αν αντέχουν να παραμείνουν στην εξουσία ως μνημονιακότεροι του μνημονίου στο φόντο του «καήκαμε» που είπε ο Τσακαλώτος.
Σήμερα 3 Μαΐου η κυβέρνηση έχει φέρει τη συζήτηση στο αν θα νομοθετήσουμε τώρα ή αργότερα τα προληπτικά μέτρα των 3,6 δις και ποια ακριβώς μορφή θα έχει ο λεγόμενος δημοσιονομικός κόφτης της αυτόματης προσαρμογής με την άμεση λήψη μέτρων για να ξεχάσουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση η αξιολόγηση αυτή θα κλείσει με ένα βαρύτατο πακέτο 5,4 δις μέτρων που περιλαμβάνουν μειώσεις συντάξεων, μισθών και αυξήσεις φόρων που οδηγούν σε περαιτέρω μειώσεις των εισοδημάτων των πιο φτωχών.
Σήμερα λοιπόν, μετά από την ανάπαυλα του Πάσχα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Γολγοθάς για την κοινωνία συνεχίζεται, η σταύρωση είναι βέβαιη, η ανάσταση μοιάζει με τον ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις απομακρύνεται και η κυβέρνηση του Τσίπρα είναι η σύγχρονη ενσάρκωση των Φαρισαίων υποκριτών και ενίοτε του Πόντιου Πιλάτου (είναι δεύτερη φύση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζεται όπου δεν τον συμφέρει ως σαν να υπάρχει κάποια άλλη κυβέρνηση στη χώρα). Και στο βαθμό που δεν είναι απλά το γραφικό συμπλήρωμα αυτής της κυβέρνησης, ο Πάνος Καμμένος με τις δηλώσεις του ότι μετά από το Πάσχα θα βγαίναμε από το μνημόνιο, είναι κάτι σαν το φιλί του Ιούδα...

Εκτός και αν ο στρατάρχης Πάνος εννοεί ότι βγαίνουμε στο τρίτο για να μπούμε στο τέταρτο…

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.