.Στη λογική του «ώριμου φρούτου»... επιστρέφει η ΝΔ

Αν υπάρχει ένα σύνθημα που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή αυτό είναι το «φύγετε». Μια εκπληκτική σε δύναμη και ουσία λέξη την οποία είχε χρησιμοποιήσει επιτυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από εβδομάδες.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι στη Νέα Δημοκρατία η στρατηγική πλέον έχει φύγει από το... «φύγετε» και επιστρέφει στη λογική του «ώριμου φρούτου». Θα πετάνε κατά καιρούς κάτι για εκλογές αλλά δεν θα καίγονται ιδιαίτερα. Να περάσει το καλοκαίρι, τα μπάνια του λαού και μετά βλέπουμε, είναι το σκεπτικό της ηγεσίας της ΝΔ.
Τις επόμενες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης θα πάει στο Λουξεμβούργο και θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Θα της παρουσιάσει το σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα, αλλά μη φανταστείτε κάποιες φανταστικές ιδέες που θα κάνουν τα αφεντικά της Ευρώπης να εγκαταλείψουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» του ΣΥΡΙΖΑ και να ρισκάρουν με τη ΝΔ. Θα της πει της καγκελαρίου, λένε οι φήμες, ότι το μείγμα πολιτικής που επελέγη δεν είναι καλό και πρέπει να αλλάξει.
 Ό,τι λέει και ο Τσίπρας δηλαδή που υπογράφει με το δεξί και κάνει το σταυρό του με το αριστερό. Αλλά όταν οι δανειστές δε θέλουν να ακούσουν την κυβέρνηση γιατί να ακούσουν την αξιωματική αντιπολίτευση; Όταν δεν ακούνε έναν ολόκληρο λαό που στενάζει, σιγά μην ακούσουν τον Κυριάκο.
Το πρώτο κρας τεστ με την Άνγκελα γίνεται υπό το βάρος της ιδεολογικής σύγχυσης που επικρατεί στη ΝΔ. Όταν όλη την ατζέντα την έχει πάρει ο Αλέξης, τι απέμεινε στον Κυριάκο για να πει στην «σκληρή» Μέρκελ;
Και γενικώς: Τι άλλο σου μένει ως αντιπολίτευση από το να απογυμνώσεις την κυβέρνηση από τα επιχειρήματά της, να δείξεις στον κόσμο το πραγματικό της πρόσωπο, να αναλύσεις το πρόγραμμα που εφαρμόζεται και τις ιδεοληψίες που κυριαρχούν ώστε να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι η χώρα οδηγείται σε καταστροφή;
Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να κόβει βόλτες άνευ ουσίας στην Ευρώπη, μήπως να κάνει καμιά μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα; Μήπως να βγάλει το κοστούμι και το ύφος των δέκα καρδιναλίων και να αποκτήσει μια, όσο μπορεί, λαϊκή εικόνα; Καλός ο μεταρρυθμιστικός τόνος και οι «σιδερωμένες» ιδέες και πολιτικές, όμως, αυτό που χρειάζεται η ΝΔ είναι να ξαναβρεί την ψυχή της. Να κερδίσει ξανά τους νοικοκυραίους, τους μικροεπιχειρηματίες, τους ανθρώπους της προκοπής.
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη βάλει φράγματα: Είναι το «εμείς οι φτωχοί και εσείς οι πλούσιοι». Είναι το «εσείς οι Ευρωπαίοι που είπατε ναι κι εμείς οι Έλληνες που πολεμάμε και αντιστεκόμαστε στους κακούς».
Τι μένει λοιπόν στον Κυριάκο από το «φύγετε»; Και γιατί να το εγκαταλείψει δηλαδή; Επειδή υπογράφτηκε μια συμφωνία – συνταγή αποτυχίας; Επειδή δεν θα γίνουν άμεσα πρόωρες εκλογές; Το «φύγετε» πρέπει να είναι το κεντρικό και κορυφαίο σύνθημα της ΝΔ γιατί μόνο έτσι μπορεί να ξυπνήσει ο κόσμος και να αποτρέψει μια ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα.

Μην εγκαταλείπουν λοιπόν στη Συγγρού το «φύγετε» γιατί αλλιώς θα «φύγουν» όσοι Νεοδημοκράτες πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Χρειάζεται αρετή και τόλμη η ελευθερία από τα δεσμά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έχουν καταλάβει ακόμη στη ΝΔ;

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.