.Καταρρέει το Mega;

Πιο κοντά από ποτέ μπροστά σε ιστορικές αλλαγές βρίσκεται ο χώρος των τηλεοπτικών media. Όπως γράφαμεπριν από μερικές ημέρες, ο συνεταιρισμός στο Mega τρίζει επικίνδυνα και το κανάλι βρίσκεται να κρέμεται σε μια κλωστή.
Η χθεσινή συνάντηση των μετόχων επιβεβαίωσε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των τριών, δηλαδή Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη με τους δύο τελευταίους να μην βάζουν τα χρήματα για την αύξηση κεφαλαίου και το Mega να είναι υπό διάλυση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικράτησε ένταση μεταξύ των μετόχων. Λέγεται ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη εμφανίζεται μέχρι στιγμής αποφασισμένη να μην μπει στην αύξηση κεφαλαίου και να τραβήξει το δρόμο της. Άλλωστε έχει το Star για να κάνει παιχνίδι.
Η πλευρά Ψυχάρη φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να βάλει ούτε ευρώ καθώς ο εκδότης και ιδιοκτήτης του ΔΟΛ δεν θέλει να φέρει χρήματα που διαθέτει στο εξωτερικό διότι θα πρέπει να τα δικαιολογήσει. Και κάτι τέτοιο δεν… παίζει αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πολλές τρύπες στο πόθεν έσχες του και σήμερα το ερευνά η επιτροπή της Βουλής.
Από την άλλη, ο Μπόμπολας θέλει να βάλει χρήματα για να διατηρηθεί το κανάλι που θέλουν οι άλλοι να κλείσουν. Αλλά βλέπει ότι δεν είναι πλέον το παιχνίδι στα χέρια του. Τον τελευταίο λόγο έχει πλέον η γενική συνέλευση των μετόχων η οποία θα συγκληθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Αν εκεί δεν υπάρξουν προτάσεις για να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου τότε το κανάλι καταρρέει και περνά στα χέρια των τραπεζών. Να σημειωθεί ότι δεν ισχύουν όσα γράφονται για παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου και ανθρώπου του ΔΟΛ, του κ. Πεφάνη. Τελεί μεν υπό παραίτηση και θα ενεργοποιηθεί αν η γενική συνέλευση δεν βρει λύση.
Ποια είναι η λύση σε περίπτωση που επιμείνουν στις θέσεις του Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης; Να βρεθεί «λευκός ιππότης» δηλαδή κάποιος άλλος επενδυτής ο οποίος θα βάλει τα λεφτά για να συνεχίσει το κανάλι, άγνωστο μέχρι πότε. Υπενθυμίζεται ότι όλα αυτά τελούν υπό την αίρεση της τηλεοπτικής άδειας που μπορεί και να μην πάρει, αν γίνει ο διαγωνισμός του μεγάλου καναλάρχη ή Αρχιμανδρίτη. Ποιος τρελός επενδυτής θα έβαζε λεφτά σε ένα κανάλι που μπορεί να χάσει την άδειά του;
Αν καταρρεύσει το Mega θα συμπαρασύρει πολλά, όχι μόνο του 500 εργαζόμενους. Θα πέσει και ο μισοδιαλυμένος ΔΟΛ, θα πληγεί καίρια και ο όμιλος Πήγασος λόγω χρεών που έχει προς αυτόν ο Τηλέτυπος αλλά και λόγω ενεχυριασμένων μετοχών.
Σε κάθε περίπτωση η κατάρρευση του μεγάλου καναλιού θα ανοίξει το δρόμο για πολλές ακόμη ανατροπές που εξαρτώνται από το διαγωνισμό για τις άδειες. Το σίγουρο είναι ότι αυτό βολεύει την κυβέρνηση αφού μπορεί να κλείσει το… μισητό Mega χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι της. Πολύ θα ενδιέφερε τον Αρχιμανδρίτη να βρεθεί ένας επιχειρηματίας, μπορεί και εφοπλιστής, να μπει στο κανάλι και να το κάνει δικό του, επομένως και φιλοκυβερνητικό.

Όλα, πάντως, θα αλλάξουν και το επόμενο τρίμηνο ο χάρτης των media θα είναι εντελώς διαφορετικός. Δεν θα τον γνωρίζουμε καθώς θα φύγουν οι παραδοσιακοί παίκτες και θα έρθουν άλλοι, ελεγχόμενοι κατά κύριο λόγο, ανεξέλεγκτοι ορισμένοι.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.