..Μία από τα ίδια... και η «Αριστερά»

Όλη αυτή η συζήτηση για τους διορισμούς και τους μετακλητούς υπαλλήλους, αναδεικνύει την αρρώστια του πολιτικού συστήματος. Μια βαθιά υποκρισία η οποία δείχνει και πόσο οπισθοδρομική είναι η Ελλάδα. Κι εξηγούμαστε.
•Τεράστιο φάουλ όταν κάποιος ανεπάγγελτος, κομματόσκυλο και βολεμένος επικαλείται τους αγώνες της οικογένειάς του προκειμένου να δικαιολογήσει τις προσλήψεις στο δημόσιο.

•Είναι ανήθικο η Αριστερά που εξελέγη με άλλη ατζέντα να μιλά τώρα για ηθική. Όλη αυτή η φιλολογία για την «αειπάρθενο Αριστερά» έχει τελειώσει.
•Είναι τέλος προκλητικό να βγαίνουν διάφοροι Συριζοψεκασμένοι και να στηρίζουν όλο αυτό το κομματικό κράτος που στήνεται σιγά – σιγά.
Αυτά είναι η μία εκδοχή των όσων συμβαίνουν. Όμως, ειδικά για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν πρέπει κανένα κόμμα να ομιλεί. Χρόνια τώρα όλα τα κόμματα διορίζουν στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία τους συγγενείς και φίλους. Ας μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε.

Καμιά παράταξη, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ αλλά ούτε άλλο μικρό κόμμα δεν έχει επιλέξει επιστημονικούς συνεργάτες από τύχη. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς και κολλητοί και οι βουλευτές ρουσφέτια κάνουν και τίποτε άλλο. Τώρα αν ο ΣΥΡΙΖΑ που κατακεραύνωνε όλο αυτό το άθλιο σύστημα και το σάπιο καθεστώς έχει γίνει χειρότερος, αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Όπως γνωρίζουμε, άλλωστε, «όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί εφόσον χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα προσλήψεων μετακλητών. Αν επεδίωκε τη διαφάνεια, αν ήθελε να επιλέξει τους πιο άξιους ας έκανε πρόσληψη με συνεντεύξεις και βιογραφικά, με τα προσόντα κι όχι με το βαθμό συγγένειας. Όμως, και η «Αριστερά» είναι μία από τα ίδια...

Όποιος γνωρίζει τι γίνεται στη Βουλή ή στα γραφεία των κομμάτων δεν έχει αμφιβολία ότι το πολιτικό σύστημα είναι βαθιά άρρωστο και υπέρμετρα υποκριτικό. Αν όλα τα κόμματα επιδιώκουν την αξιοκρατία ας καταργήσουν τους μετακλητούς υπαλλήλους. Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό ας βάζουν κριτήρια κι ας καταργήσουν τις επιλογές συγγενών.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι οι μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο είναι η άλωση του κράτους με διαφορετικό τρόπο. Πολύ χειρότερο είναι π.χ. ο διορισμός των καθαριστριών σε οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και ταυτόχρονα η πρόσληψη συνεργείων καθαρισμού στο υπουργείο Οικονομικών.

Χειρότερο είναι η διαδικασία που επελέγη για τους διοικητές νοσοκομείων. Τους παλιούς τους έδιωξαν κακήν κακώς, αν και πολλοί ήταν ικανοί. Και τώρα θα προσλάβουν δικούς τους διοικητές.
Ομοίως, και στην εκπαίδευση οι διευθυντές εκπαίδευσης ήταν Συριζοψεκασμένες επιλογές. Η άλωση του κράτους, λοιπόν, γίνεται με διαφορετικούς τρόπους που μαζί με τις επιλογές μετακλητών συνθέτουν το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, κανένα κόμμα, κανένας βουλευτής δεν μπορούν να μιλάνε για ρουσφέτια. Όλοι έχουν κάνει ή θα κάνουν, όλοι στηρίζουν την επιβίωσή τους στην κομματοκρατία.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα αν θέλει να διασωθεί, αν θέλει να κερδίσει λίγη από την αξιοπρέπειά του, αν θέλει να ξαναφέρει τους Έλληνες στην πολιτική οφείλει να αυτοκαθαρθεί. Να κάνει την αυτοκριτική του, να φέρει ομόφωνα νομοθετικά μέτρα που θα εμποδίζουν τα ρουσφέτια, να βάλει κανόνες αξιοκρατίας στις προσλήψεις.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις απ' όλους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.