.Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία

Σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου καλώντας την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και να μην επαναλάβει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών, που συναντήθηκαν, σήμερα, στη Λευκωσία προκειμένου να προετοιμάσουν την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο, στις 8 Νοεμβρίου έστειλαν παράλληλα μήνυμα ότι η συνεργασία τους δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας, ενώ εδράζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αναβαθμίζει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνοντας μια φρεγάτα στο πλαίσιο αποστολής του ΟΗΕ και ένα υποβρύχιο του πολεμικού Ναυτικού στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ, Active Endevour. 

Η συμμετοχή της χώρας μας σε επιχειρήσεις στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων αναμένεται να απασχολήσει τις συνομιλίες, που θα έχει ο κ. Βενιζέλος με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιανς Σόλτενμπεργκ, αύριο στην Αθήνα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.