.Η Ιαπωνία τίμησε την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Η Ιαπωνία τίμησε σήμερα την 69η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας από τους Αμερικανούς στη Χιροσίμα, την 6η Αυγούστου 1945, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να παρίστανται στην τελετή που γίνεται κάθε χρόνο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, επιζώντες του βομβαρδισμού, απόγονοί τους και ξένοι απεσταλμένοι. 

Οι παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στις 08:15 τοπική ώρα (02:15 ώρα Ελλάδα σήμερα), τη στιγμή που ένα βομβαρδιστικό B-29 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το Enola Gay, είχε προχωρήσει στη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πυρηνική έκρηξη σκότωσε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της πόλης μέσα σε δευτερόλεπτα. Ως το τέλος εκείνης της χρονιάς, περίπου 140.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 

«Ως η μόνη χώρα που έχει δεχθεί πυρηνική επίθεση εν καιρώ πολέμου και βίωσε τη φρίκη, η Ιαπωνία έχει την ευθύνη να επιτύχει να γίνει πραγματικότητα ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα και να συνεχίσει να ενημερώνει για τη βαρβαρότητά τους τις μελλοντικές γενεές και όλον τον κόσμο», τόνισε ο Άμπε στην ομιλία του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.