.Αντιπαράθεση πυροδοτεί η έξοδος στις αγορές

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί η επικείμενη έξοδος της χώρας στις αγορές, με τις πληροφορίες πάντως τώρα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης να είναι συγκεχυμένες για τον ακριβή χρόνο έκδοσης του πενταετούς ομολόγου και την κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει. 
Έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου, για αύριο Πέμπτη, προαναγγέλλει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο τρεις διαφορετικές πηγές, τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζει. 
Το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές αναφέρει πως σε λίγο ανοίγει το βιβλίο προσφορών για πενταετές ομόλογο, ύψους 2 δισ. ευρώ, το επιτόκιο του οποίου εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 4,8%.
«Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας το χρέος», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε στον ΣΚΑΙ ότι η έξοδος στις αγορές είναι «πολιτικά  επιζήμια κίνηση γιατί στη δεδομένη στιγμή που είχαμε όφελος να διεκδικήσουμε κούρεμα χρέους δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί και δανείζεται ακόμη και ακριβά».
Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θλίβεται που ολόκληρος ο κόσμος εκφράζει το θαυμασμό του για την επιτυχία της Ελλάδας» και σε σκωπτικό τόνο εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τον πόνο τους.Οι τράπεζες διευκόλυναν την επιστροφή του Δημοσίου στις αγορές. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, σε συνέντευξη στο Bloomberg.
Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε ότι η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Πειραιώς και Alpha Bank, με κεφάλαια από ξένους επενδυτές καταδεικνύει ότι ο στόχος της επιστροφής και του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές είναι εφικτός.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.