.Εξετάζουν άρση ασυλίας

Σε 115 καταθέσεις μαρτύρων σε όλο το κατασχεθέν υλικό, και σε απολογίες κατηγορούμενων, στηρίζεται το αίτημα των εφετών ανακριτριών, για άρση ασυλίας και των υπόλοιπων 9 μη υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υλικό προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την οποία λειτουργεί όλ αυτά τα χρόνια, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της. 
Η κάθε τοπική οργάνωση φέρεται να καλεί τα μέλη της σε κάθε δράση ή εκδήλωσή της, με sms που έχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπως προκύπτει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.
Στο αίτημα των ανακριτριών, απαριθμούνται οι καταθέσεις των μαρτύρων που δείχνουν τον τρόπο δράσης της οργάνωσης και αναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες, μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμα εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ, η δολοφονία Λούκμαν, και η επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα Περάματος. 
Επίσης καταγράφονται τα όπλα που βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών, οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοι εκφραστές της οργάνωσης, αλλά και ως υποστηρικτές των ιδεών των μελών της.
Παράλληλα, οι δύο εφέτες ανακρίτριες, ζητούν την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για κατοχή πυροβόλων όπλων, με σκοπό τον εξοπλισμό της οργάνωσης, στους ήδη κατηγορούμενους, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Μπούκουρα, Γερμενή και Λαγό, γεγονός που μπορεί να μεταφράζεται για Κασιδιάρη και Μίχο, σε προσωρινή κράτηση.
Χυδαία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, δέχθηκαν στη Βουλή, από Χρυσαυγίτες βουλευτές, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.