.Συμφώνησαν στο κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδης-Έρογλου

Με το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο ανέγνωσε η Λίζα Μπάντεχαϊμ, ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου και, εντός της εβδομάδας, θα αρχίσουν επί της ουσίας οι συνομιλίες από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουτρέτ Οζερσάι.

Όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν, οι δύο ηγέτες συμφωνούν στο ότι «η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους» και επιβεβαιώνουν ότι «η επίλυση θα έχει θετική επίδραση σε ολόκληρη την περιοχή».

Ακόμη, οι ηγέτες εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να «επαναρχίσουν δομημένες διαπραγματεύσεις με τρόπο που προσβλέπει σε αποτελέσματα».

Σύμφωνα πάντα, με το κοινό ανακοινωθέν, «η επίλυση θα βασίζεται σε δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. 

Η ενωμένη Κύπρος, σαν μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια ενιαία νομική προσωπικότητα και μία κυριαρχία, η οποία θα καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη- μέλη των Ηνωμένων Εθνών υπό τον χάρτη του ΟΗΕ και η οποία προέρχεται εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μια ενιαία κυπριακή ιθαγένεια, που θα ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.