.Ανοίγει ο κύκλος των ανακρίσεων για την υπόθεση του ΤΤ

Ανοίγει ο κύκλος των απολογιών για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του ΤΤ Μάριος Βαρότσης, μετά από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την προηγούμενη Πέμπτη από τον ανακριτή Διαφθοράς.

Αύριο Τρίτη θα απολογηθεί ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού, και την Τετάρτη αναμένεται η απολογία του πρώην στελέχους του ΤΤ, Χαράλαμπου Γιαγκούδη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία παραμένει ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ. Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ωστόσο η διαδικασία, σύμφωνα με τις ελληνικές προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει έως και 40 ημέρες. Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση αλλοδαποί υπήκοοι.

Από τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, βάσει της οποίας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε 25 πρόσωπα,  πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο του ΤΤ Άγγελο Φιλιππίδη, που διώκεται για κακουργηματική απιστία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση πέντε κακουργήματα: απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.