.«Ανάσα» η ψήφος εμπιστοσύνης

Ανάσα στην κυβέρνηση μέχρι την προεδρική εκλογή έδωσε η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τη Βουλή. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ συνολικά στη διαδικασία συμμετείχαν 288 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 131 και «Παρών» δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.
«Οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2016» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τονίζοντας ότι "η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε δεν θα διαψευστούν - οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως".
Ικανοποιητικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δεδομένο όπως επεσήμανε, ότι η ψήφος εμπιστοσύνης είχε αποσυνδεθεί από το θέμα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. 
Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο κ. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε αδύνατον το ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για εικόνα τριτοκοσμικής αθλιότητας, για ένα κόμμα που περιφρονεί το Σύνταγμα και τους θεσμούς στο βωμό της εκλογικής νίκης.
"Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον" δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Παράλληλα επανέλαβε πως όποια συμφωνία συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές, δεν θα γίνει σεβαστή από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση.
Την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας ότι η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. 
Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, είπε ότι είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεσμευτεί ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση, καθώς δεν μετέχει, ούτε ενημερώνεται- όπως είπε- για τις διαπραγματεύσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.