.Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε στη Βουλή, η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, για τον αναβαλλόμενο φόρο, βάσει της οποίας οι τράπεζες αποκτούν πρόσθετο μαξιλαράκι περίπου 3 δισ. ευρώ, ενόψει των επικείμενων stress-test. 

Για «μέγα σκάνδαλο» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι με την τροπολογία αυτή απαξιώνονται τα χρήματα που έβαλε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις Τράπεζες, ώστε - όπως είπε - μέσα σε μια νύχτα η συντριπτική πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου να περάσει σε ιδιώτες και ξένα funds.

Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε ότι η ρύθμιση αυτή εξασφαλίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, ενώ καθιστά τις ελληνικές τράπεζες πιο ελκυστικούς επενδυτικούς στόχους. 

Μάλιστα, εκτίμησε ότι αν όλα πάνε καλά στα στρες τεστ, τότε θα υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες επίλυσης των κόκκινων δανείων και εξασφάλισης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.