.Παρενέργειες από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο

Η αιφνιδιαστική αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, που χθες είχε ανακοινωθεί ότι θα δινόταν σήμερα το απόγευμα, σχετίζεται με την καθυστέρηση ψήφισης προαπαιτούμενων που έχει θέσει η τρόικα, όπως το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, τις επικουρικές συντάξεις και τους φόρους υπέρ τρίτων. 

Ταυτόχρονα απομακρύνεται η προοπτική έγκρισης και καταβολής εντός του μήνα της δόσης στήριξης του 1 δισ. ευρώ. 
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νομοθετικό έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί έως τις 13 Ιουνίου, οπότε συνεδριάζει το Euro-working Group που θα εισηγούταν την εκταμίευση της δόσης. Απαντήσεις  αναμένονται σήμερα από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Πλέον στα θερινά τμήματα θα περάσουν κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά που αφορούν τον αιγιαλό και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  
Τα αιτήματα για άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο, καθώς και του Γιάννη Μιχελάκη, για τις κατηγορίες περί χρηματοδότησής του από τον επιχειρηματία Πάλλη προκειμένου να καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, μετατίθενται για το φθινόπωρο.

 Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου, που θα γινόταν σήμερα, παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, ενώ ενδεχόμενα αδικήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου παραγράφονται.   

Βιαστική και χωρίς εξήγηση η απόφαση για τη λήξη της Συνόδου της Βουλής, την οποία όμως ήξερε προφανώς το ΠΑΣΟΚ και συμφώνησε, τόνισε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης κυβερνητικού έργου από το ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας.

Παρασκηνιακά, το πρόωρο κλείσιμο της κοινοβουλευτικής περιόδου συσχετίζεται και με την αναστάτωση που προκαλεί σε υπουργούς και βουλευτές ο επικείμενος ανασχηματισμός. 

Αυτός μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα με το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο οικονομικών να παραμένει η κρίσιμη εκκρεμότητας, αλλά και με ανοιχτό  το ενδεχόμενο αποχώρησης του γγ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, την ώρα που το στοίχημα της φοροείσπραξης κρίνεται καθοριστικό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.