.Σε καλό δρόμο

Θετικά τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες. Μπορεί το Eurogroup να μην προχώρησε σε οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί βιώσιμο, αλλά η δέσμευση των εταίρων και δανειστών μας από τον Νοέμβριο του 2012 επαναβεβαιώθηκε: εφόσον τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, η παρέμβαση στο χρέος είναι δεδομένη.

Και τις υποχρεώσεις μας τις τηρούμε. Αυτό όχι απλώς το αναγνώρισαν, αλλά, όπως μονίμως επαναλαμβάνεται τελευταία, εκφράστηκαν και με θερμά λόγια για την προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης να επιτευχθεί η δημοσιονομική εξυγίανση και να ξεπεραστούν οριστικά οι δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού.

Είμαστε σε καλό δρόμο. Γενική ήταν η εκτίμηση ότι οι προοπτικές είναι ευοίωνες και το 2014 ήταν και παραμένει η χρονιά που θα περάσουμε στην ανάπτυξη, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, και θα ξεκινήσει και η σταδιακή μείωση της ανεργίας. Αλλωστε οι πρώτες θετικές ενδείξεις έχουν φανεί.

Και για το χρέος από τον Σεπτέμβριο. Τότε θα είναι η 
επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα, τότε θα εξεταστούν τα δεδομένα για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015, τότε θα έχουμε πιο αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και τη δυναμική που θα έχει αναπτύξει και άρα τότε θα ληφθούν ουσιαστικότερες και οριστικότερες αποφάσεις. Και η δέσμευση των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους ήταν χθες σαφής.

Σ΄ εκείνη τη χρονική στιγμή θα τεθεί, οριστικά αυτή τη φορά, το πρόβλημα του χρέους και η λήψη αποφάσεων προκειμένου να καταστεί βιώσιμο και διαχειρίσιμο. Και οπωσδήποτε είναι θετικό ότι έχουμε ήδη αποφασίσει και ξέρουμε τι θα ζητήσουμε και γνωρίζουν και οι εταίροι μας το περιεχόμενο της πρότασής μας. Δεν προκαθορίζει το γεγονός αυτό τις αποφάσεις του φθινοπώρου, αλλά σίγουρα προδιαθέτει ευνοϊκά για την τελική λύση.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.