.Πολιτικός σεισμός από την υπόθεση Μπαλτάκου

Πολιτικό σεισμό, με σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ, και νέους τριγμούς στους κόλπους της συγκυβέρνησης, προκαλεί το βίντεο Μπαλτάκου–Κασιδιάρη, ακριβώς ένα 24ωρο μετά τη δημοσιοποίησή του. Από τη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε τη διενέργεια εκλογών, για να λάβει την απάντηση από τον παριστάμενο Υπ.Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. 
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις σχέσεις του τ. γραμματέα της Κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως θέμα ακροδεξιών θυλάκων στην Κυβέρνηση. Από τις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπενθύμισε ότι πρώτο το ΠΑΣΟΚ είχε καλέσει τις δυνάμεις του Συνταγματικού τόξου να συγκροτήσουν μέτωπο κατά του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.
Αναφερόμενος στην αντικατάσταση Μπαλτάκου από τον κύριο Καυμενάκη, σημείωσε “Δεν χρειάζεται στη θέση αυτή, ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση, που φτάνει μέχρι τα όρια των ανεπίτρεπτων και απαράδεκτων πρωτοβουλιών. Για μας το σημαντικό είναι να λειτουργήσει η προγραμματική συμφωνία και να έχει προοδευτικό πρόσημο, η κυβερνητική πολιτική.
Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τη δήλωση του προκατόχου του και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Αίσθηση από την τοποθέτηση στη Βουλή, της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία υπερασπίστηκε την “αθωότητα” των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Σε δικαστικό επίπεδο την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση του βίντεο, ο τέως γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος σε συνέντευξή του στον REAL FM ενίσχυσε το φόβο και για νέες αποκαλύψεις, αφού – όπως είπε – είχε κι άλλες συνομιλίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, για να αποσπάσει πληροφορίες για τις πολιτικές πρακτικές και στοχεύσεις τους.
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία αναζητά τον υιό Μπαλτάκου στο πλαίσιο του αυτοφώρου που λήγει τα μεσάνυχτα.
Στήριξη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη προσφέρει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Σε ανακοίνωση του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι δεν εξυπηρετούν την ορθή απονομή του Δικαίου οι δηλώσεις ή οι υπαινιγμοί για την ανεξαρτησία των δικαστών, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το βίντεο συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.