.Αποφυλακίζεται η Τιμοσένκο

Την αποφυλάκιση της κρατούμενης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο και την καθαίρεση του υπουργού Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο, ως υπεύθυνου για την αστυνομική βία των τελευταίων ημερών, αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το οποίο νωρίτερα ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του συντάγματος, που αποτελεί βασικό στοιχείο του οδικού χάρτη για την ειρηνική επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Ο οδικός χάρτης τον οποίο επεξεργάσθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας και συνυπέγραψαν ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς και οι αρχηγοί των τριών κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπει επίσης τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός δεκαημέρου και την αμνήστευση των διαδηλωτών.
Τη συμφωνία χαιρέτισαν με μηνύματά τους πολυάριθμοι ηγέτες δυτικών κρατών και οργανισμών. Ο Λευκός Οίκος ωστόσο, δηλώνει έτοιμος για την υιοθέτηση και νέων κυρώσεων κατά Ουκρανών αξιωματούχων, εάν προκύψει η ανάγκη.
Παρά το λουτρό αίματος των τελευταίων 48ωρών, οπότε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, η Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου παραμένει κατάμεστη από διαδηλωτές που διαμηνύουν ότι δεν θα αποχωρήσουν πριν την εκπλήρωση όλων των όρων του οδικού χάρτη.
Μέγιστη ανησυχία πάντως προκαλεί το μήνυμα της αυτοαποκαλούμενης "Δεξιάς Πτέρυγας" των διαδηλωτών, ότι όσοι συνυπέγραψαν τον οδικό χάρτη συμπράττουν με δολοφόνους και ότι ο κάθε Ουκρανός θα πρέπει στο εξής να αποφασίσει μόνος του για το τί θα πράξει.
Στη διαβεβαίωση πως η Ελληνική προεδρία είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, που θα αποτρέπει την κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου προχώρησε μιλώντας στον Ρώσο ομόλογο του, ο υπουργός Εξωτερικών, Ευαγγελος Βενιζέλος.
Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.