.Να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι «χορηγοί» της Χρυσής Αυγής

Η σύλληψη της ηγεσίας και η εξουδετέρωση του επιχειρησιακού βραχίονα αποτελούν τις δύο από τις τρεις προϋποθέσεις για την εξάρθρωση κάθε εγκληματικής οργάνωσης. Η τρίτη είναι η διάλυση του μηχανισμού χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Και, φυσικά, ο κανόνας αυτός ισχύει και για τη νεοναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, γι΄ αυτήν, μια και είναι προφανέστατο ότι τα νόμιμα έσοδά της (κρατική χρηματοδότηση και κρατήσεις από βουλευτικές αποδοχές) είναι ελάχιστα σε σύγκριση με τις μεγάλες δαπάνες που συνεπάγεται η λειτουργία της.

Αρα, άμεση προτεραιότητα οφείλει να αποτελέσει για την ανάκριση η διερεύνηση των οικονομικών της Χρυσής Αυγής. Και συγκεκριμένα να αναζητηθεί αν και ποιοι οικονομικοί παράγοντες έχουν ενισχύσει το φασιστικό μόρφωμα αλλά και σε ποιες εγκληματικές δραστηριότητες επιδίδονταν τα μέλη του προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά της οργάνωσης. Είναι μια προσπάθεια οπωσδήποτε δύσκολη, η οποία όμως θα πρέπει να αποδώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ηδη, στοιχεία για εκβιασμούς, παροχή προστασίας και άλλες συναφείς δραστηριότητες έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προστεθούν πολλά από τη στιγμή που τα στόματα θα ανοίξουν για τα καλά και οι χρυσαυγίτες δεν θα διαθέτουν πια την κάλυψη επίορκων αστυνομικών, όπως μέχρι τώρα συνέβαινε.

Ωστόσο, εκείνο που περισσότερο ενδιαφέρει είναι η αποκάλυψη των χρηματοδοτών της φασιστικής συμμορίας, που θα πρέπει να καθίσουν και αυτοί στο εδώλιο, συντροφεύοντας τους προστατευομένους τους. 

Δυνατότητες εντοπισμού τους υπάρχουν. Και οι τραπεζικοί έλεγχοι ή και οι κατ΄ οίκον έρευνες, που ήδη ανακαλύπτουν ποσά τα οποία οι κάτοχοί τους δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν, θα ανοίξουν ένα ευρύτατο πεδίο έρευνας.

Οπως και να έχει, όσο αναγκαία για την προστασία της Δημοκρατίας και της έννομης τάξης είναι η διάλυση των ομάδων κρούσης και η καταδίκη των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής συμμορίας, άλλο τόσο επιβεβλημένη είναι η δημοσιοποίηση των ονομάτων 

και η παραδειγματική τιμωρία των όποιων οικονομικών παραγόντων εξασφάλισαν στον Μιχαλολιάκο και στη συμμορία του την οικονομική άνεση να οργανώσουν και να λειτουργούν έναν μηχανισμό που ευθέως απειλεί το πολίτευμα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.