.Εντολή Θεοχάρη για σφράγισμα 26 επιχειρήσεων για διάστημα 1 μήνα

Στο σφράγισμα 26 επιχειρήσεων για διάστημα 1 μήνα προχωρεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μπορεί από τον νόμο να αναστέλλει τη λειτουργία καταστημάτων για διάστημα ενός μήνα, κάθε φορά που διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

Επειδή, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των ΔΟΥ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση,

 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ' όλη την επικράτεια.

Οι διαδικασίες, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου και συνεπώς η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή του μέτρου αυτού θα συνεχιστεί στο πλαίσιο της φορολογικής συμμόρφωσης και της τήρησης της νομιμότητας.

Εξέαλλου, σε έλεγχο που διενήργησε χθες η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου και σε εκτέλεση ειδικής εντολής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλου διαπιστώθηκε επιχείρηση εστίασης στην πόλη της Χίου δεν είχε εκδώσει 24 αποδείξεις .

Οι ελεγκτές σε εκτέλεση της εντολής ελέγχου προχώρησαν στην σφράγιση της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ θα ακολουθήσει η σύνταξη έκθεσης ελέγχου για την επιβολή προστίμου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.