.H «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, βασικό αντικείμενο διαπραγματεύσεων με την τρόικα

Η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο σε 1,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014 και αποτελεί το κύριο μέρος του συνολικού δημοσιονομικού κενού (περίπου 2 δισ. ευρώ) για τη συγκεκριμένη περίοδο, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα των σημερινών διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ενώ, ένα επιπλέον «αγκάθι», έστω και σε μικρότερο βαθμό, αποτελεί και η επιμονή της τρόικας να εφαρμοσθεί το μέτρο της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ από το 2014 (που επηρεάζει και το δημοσιονομικό κενό 2013- 2014), μέτρο που απέφυγε η κυβέρνηση για το 2013 και επιμένει να το «ξορκίζει» και για το επόμενο έτος. 

Παράλληλα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει και το εάν το 2014 ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ ή από τις εφορίες (με την τρόικα να αμφισβητεί έως τώρα την αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού μηχανισμού και το υπουργείο Οικονομικών να υποστηρίζει ότι είναι μεγαλύτερη η εισπραξιμότητα του ΦΑΠ), καθώς και το ζήτημα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. 

Στο φορολογικό «μέτωπο» φαίνεται ότι εγκαταλείπεται το αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Χθες, μετά από μια μαραθώνια συνάντηση περίπου εννέα ωρών, το οικονομικό επιτελείο και οι εκπρόσωποι των δανειστών ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 7 το απόγευμα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως την προσεχή Κυριακή το αργότερο. 

Προκειμένου, στο Eurogroup της Δευτέρας 8 Ιουλίου να υπάρχει μια βάση συζήτησης του αναθεωρημένου Μνημονίου και κατ' επέκταση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.