.«Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε»


 «Κρατείστε ξύπνιο το μυαλό σας στους σκοτεινούς καιρούς. Μ΄ αυτό κυρίως θα πολεμήσετε». «Μη φοβάστε τους ανθρώπους που έχουν ρωμαλέα πάθη. Όσους οργίζονται, πίνουν και αγαπούν». «Απομονώστε όσους σας χαμογελούν, και όταν τους δίνεις το χέρι δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να το σφίξουν».

ολογίας ζωής , που άφησε στο πολυπληθέστατο κοινό - πρώην φυσικούς αλλά και ιδεολογικά μαθητές του- ο καθηγητής Δ.Ν.Μαρωνίτης ως το δικό του ιδεολογικό «αντίδωρο» στην «απρόβλεπτη τιμή από τη γενέθλια πόλη» όπως είπε.

Τα παραπάνω σπαράγματα του λόγου του προέρχονται από επιφυλλίδα του, που δημοσίευσε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στις 26/10/1974, λίγους μήνες μετά την πτώση της Χούντας και συγχρόνως με την επιστροφή του στην καθηγητική του έδρα απ όπου το δικτατορικό καθεστώς τον είχε βίαια απομακρύνει. 

«Δεν υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις από τότε» συμπλήρωσε ο καθηγητής . 

«Θα διαφοροποιούσα ίσως μόνο τον ορισμό του φασισμού και θα τον προσδιόριζα για το σήμερα ως : «Φασισμός είναι να σε ρωτούν δημοσίως για την ιδιωτική σου ζωή και να σε ανακρίνουν ιδιωτικά για τις δημόσιες πράξεις σου».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας .  

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.