."Σταθερή η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές"


Τη "σταθερή πρόοδο" που σημειώνεται όσον αφορά την παροχή βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές, ώστε "να εφαρμόσουν το ευρύ φάσμα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα και να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ", υπογραμμίζει η υπό τον Χορστ Ράϊχεμπαχ Ομάδα Δράσης της Επιτροπής για την Ελλάδα η οποία παρουσίασε σήμερα από τις Βρυξέλλες την τέταρτη τριμηνιαία έκθεσή της για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Στην έκθεση περιγράφεται η συνδρομή που παρέχουν η Ομάδα Δράσης, τα κράτη μέλη, διεθνείς οργανισμοί και άλλοι ειδικοί φορείς ώστε να στηρίξουν την Ελλάδα κατά την εφαρμογή του συνολικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στους εξής τομείς:

-Μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης.

-Παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων.

-Διευκόλυνση των εξαγωγών.

-Εξωδικαστική επίλυση διαφορών.

Με την έγκριση της έκθεσης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Όλι Ρεν αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, δήλωσε τα εξής: «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια πιο ανταγωνιστική ελληνική οικονομία, ικανή να παράγει αειφόρο ανάπτυξη και απασχόληση. 

Έχει γίνει ήδη σημαντικό έργο, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές αρχές και ο ελληνικός λαός τους τελευταίους μήνες».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.