.Απολύσεις στο Δημόσιο και νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων εισηγείται το ΔΝΤ


Στην ανάγκη «αναπροσαρμογής» του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν δεν συλλέγουν οι φόροι από τις ελληνικές φορολογικές υπηρεσίες θα ακολουθούσουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο Μάρεϊ αναγνώρισε μεν πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή υπογράμμισε ωστόσο πως είναι σημαντικό να βελτιωθεί η φορολογική διοίκηση. 

«Αν η κυβέρνηση τα πάει καλύτερα στη συλλογή φόρων θα μπορέσει να αποφύγει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, το οποίος απέφυγε να σχολιάσει την έκθεση για τη φορολογική διοίκηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σε ερώτηση για δημοσιεύματα στην Ελλάδα που φέρουν την τρόικα να ζητά από την ελληνική κυβέρνηση 25.000 απολύσεις ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να «αναπροσαρμοσθεί», αλλά τόνισε πως τρόικα και ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη καταλήξει στον ακριβή αριθμό.

Ο ίδιος τόνισε πως τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αξιολογεί την πρόοδο του προγράμματος, ώστε να συντάξει σχετικές εκθέσεις. Σημείωσε δε πως ο επικεφαλής του κλιμακίου Πολ Τόμσεν θα μεταβεί στην Αθηνά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.