.Αισθητή μείωση παρουσίασε η φαρμακευτική δαπάνη


Το 17,7% άγγιξε η μείωση τής φαρμακευτικής δαπάνης τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 226,1 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, που ήταν 274,7 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της και για την επίτευξη τού στόχου.

«Τα στοιχεία τής φαρμακευτικής δαπάνης Ιανουαρίου τού έτους είναι ενθαρρυντικά», σημείωσε ο κ. Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι «μαζί και με την απόδοση των μέτρων τού νέου δελτίου τιμών, αλλά και της θετικής λίστας με ασφαλιστική τιμή, εκτιμούμε ότι θα πιάσουμε το στόχο».      

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας  παρουσίασε,  επίσης, το νέο καθεστώς που διέπει τις κλινικές μελέτες, σε μία προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε  διεθνή ερευνητικά ιδρύματα και φαρμακευτικές εταιρείες να επιλέξουν την Ελλάδα, για την πραγματοποίηση κλινικών μελετών.

«Η ανάπτυξη, που είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, ενισχύεται με την απόφαση για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τις κλινικές έρευνες. Προσδοκούμε τα δύο επόμενα χρόνια να επενδυθούν 300 εκ. ευρώ από φαρμακευτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.