.Αλ. Τσίπρας: Ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο


Για ανοικτή κρίση της Δημοκρατίας, στην οποία έχουν οδηγήσει η οικονομική κρίση και οι πολιτικές διαχείρισης που έχουν ασκηθεί από τις κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Επιτροπή που συγκρότησε το κόμμα για τη μελέτη και εισήγηση αλλαγών στο κράτος, το πολιτικό σύστημα και το Σύνταγμα. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που έχουν την ευθύνη για την εκτεταμένη οικονομική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, ετοιμάζονται να «συνταγματοποιήσουν» το μνημόνιο, δηλαδή να «συνταγματοποιήσουν την πλήρη καταστροφή του κοινωνικού κράτους και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από την οικονομική διαπλοκή». 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «εμείς από τη μεριά μας -και αναφέρομαι εδώ στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου- χρειάζεται απέναντι στη θεσμική αυτή αποδόμηση να αντιτάξουμε ένα συνολικό πρόγραμμα δημοκρατικής αναγέννησης των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών».

Επικεφαλής της Επιτροπής ορίστηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.