.Έκρηξη με δύο ελαφρά τραυματίες στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι


Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι. Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας.

Κανονικά εκτελούνται εδώ και λίγη ώρα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου,από τον Περαιά πρός την Κηφισιά και αντίστροφα, καθώς η Ελληνική Αστυνομία ήρε την απαγόρευση, λόγω της βομβιστικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall. 

Ωστόσο, οι συρμοί δεν σταματούν στο σταθμό Νερατζιώτισσα και επιτρέπεται μόνο η δέλευσή τους.

Εξάλλου, τη συνεργασία των πολιτών ζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ,για την έκρηξη. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Σε ότι αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως αναφέρεται απο την Αστυνομία, στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο).

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τονίζει: «Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται».

Παράλληλα, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου και ενημερώθηκε για την έκρηξη του μηχανισμού. Ο κ. Σαμαράς είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ν. Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου για την πορεία των ερευνών.
Την καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους όλα τα κόμματα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.